Kies je doelgroep

Bepaal eerst je doelgroep, waar is mijn doelgroep actief? Moet ik juiste kiezen voor een hele simpele animatie of richt ik mij op de specialisten die al veel van het onderwerp af weten.
Wil ik nieuwe klanten of juist nieuwe collega’s werven.

Kies de boodschap

Vele hebben de neiging op zoveel mogelijk informatie te proppen in een animatiefilm. Dit is juist niet de bedoeling. Wees heel selectief wat je wilt overdragen in de animatiefilm. Een animatiefilm duurt gemiddeld 60 a 90 seconden. Uiteraard zijn er animatie bedrijven die u kunnen helpen met het formuleren van de juiste boodschap.

Tekst voor de Voice Over

De voice over tekst voor de animatiefilm is de leidraad van de film. Bij de tekst kan een animatiestudie de beelden bedenken. Wij adviseren om de animatie tekst in Jip en Janneke taal te vertellen zodat iedereen de boodschap begrijpt.

Storyboard Animatiefilm

Laat van te voren een storyboard maken. In het storyboard wordt de hele verhaallijn verteld. Hierdoor kom je later niet voor verrassingen te staan. Nadat het storyboard is goedgekeurd kan het animatiebedrijf beginnen met animeren.

Kies een unieke Animatie Stijl

Het leuke van een animatiefilm is dat je helemaal je eigen stijl kan bepalen. Cartoon of juist heel realistisch. Kies de stijl die het beste bij jouw bedrijf past. Bekijk hieronder een paar stijlen.

""

Kort & Krachtig

De animatiefilm moet kort en krachtig zijn. De gemiddelde tijd voor een animatiefilm op het web is 60 a 90 seconden. In deze tijd kan je heel veel vertellen.

Maak de animatiefilm Tijdloos

Je wilt de animatiefilm waarschijnlijke langer gebruiken dan 1 jaar. Vermijd daardoor jaartallen of jaargetijde. Noem ook geen medewerkers, die kunnen namelijk volgend jaar niet meer actief zijn binnen jouw organisatie.

Goede Voice Over

Een goede professionele voice over maakt de animatiefilm helemaal af. De prijs van een goede voice over ligt rond € 250. Op de website www.voiceoverboeken.nl vind je een goed overzicht van professionele voice overs.

Doe zaken met een bedrijf met ervaring

Als je een animatiefilm wil laten maken dan adviseren wij om zaken te doen met een ervaren bedrijf. Een ervaren animatiebedrijf kan namelijk meerdere stijlen presenteren. Weet wat de doorlooptijd is bij het maken van een animatiefilm. Maakt een storyboard van te voren en kan goed met je meedenken over hetgeen wat je wilt vertellen.

Plaats de Animatiefilm op YouTube

Wil je dat de animatiefilm onder de aandacht komt van een groot publiek? Plaats dan de animatiefilm op Youtube. Inmiddels is Youtube de 2 na grootste zoekmachine van de wereld.

Wilt u ook de ultieme 10 Tips voor een goede animatiefilm voor uw bedrijf?