U ziet het steeds vaker terugkomen. Online video’s. Verzamelsites zoals Youtube en Vimeo groeien enorm, ook bedrijven gebruiken steeds vaker video’s op hun websites. Youtube is op Google na zelfs de grootste zoekmachine in Nederland. Reden genoeg dus om uw bedrijf op de kaart te zetten door middel van online video’s.

Videoproducties.nl heeft de afgelopen jaren veel online video’s voor bedrijven gemaakt. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het voor een bedrijf is om via online video uw (potentiële) klanten te bereiken. Hieronder hebben wij daarom een aantal voordelen van online video voor u op een rijtje gezet.

Video wordt steeds populairder

Zoals eerder al werd aangehaald, video wordt steeds populairder. Wilt u als bedrijf met de tijd meegaan, dan is video bijna onmisbaar. Met een video kunt u in korte tijd overbrengen wat u wilt vertellen. In een wereld waarin tijd schaars is, is dit waar de consument naar opzoek is. In korte tijd veel informatie opnemen, dat is wat video zo populair maakt.

Social media en video/film

De opkomst van social media heeft bijgedragen aan de opkomst van online video’s. Open Facebook maar eens, en kijk hoeveel video’s er via dit medium worden gedeeld. Online video’s zijn makkelijk te delen, en bovendien leuker om te bekijken dan saaie, lange stukken tekst. Wilt u met uw bedrijf scoren, dan is een online video zeker aan te bevelen.

Video biedt de mogelijkheid om interactie aan te gaan

Via Facebook, maar ook zeker via Youtube of uw eigen website lokt een video interactie uit. Mensen plaatsen reacties, die u helpen uw bedrijf te verbeteren, of die juist aangeven dat u op de goede weg bent. Bovendien hebben mensen ook onderling contact over video’s. Een makkelijkere manier om reclame te maken voor uw bedrijf is er niet.

Video kan makkelijk mobiel bekeken worden

Waar er met tekst nog wel eens problemen ontstaan bij het online bekijken, heeft u hier met video geen last van. Met slecht 1 druk op de knop staat uw video online en kan deze over de hele wereld mobiel bekeken worden. Zo zorgt u ervoor dat mensen uw video altijd op zak hebben, en uw video overal en altijd kunnen laten zien.

Veel informatie in korte tijd overbrengen

Video is een geweldige optie om complexe verhalen om te zetten in een korte en simpele boodschap. Door het gebruik van beeld, geluid, tekst en animatie kan een video inzicht geven in wat moeilijk in woorden is uit te leggen. Om dit te versterken: ‘Onderzoek toont aan dat bij de absorptie van informatie ongeveer 65% van alle mensen visueel en 30% van alle mensen auditief is ingesteld.’
Stop dus met tekst, zeg het met een video.

Een video maakt een website levendiger

Video overtuigt, motiveert en inspireert. Video heeft het vermogen emoties te raken. Op deze manier brengt u uw website tot leven. Daarnaast zorgt een video ervoor dat de aandacht van de websitebezoeker wordt vastgehouden. Een bedrijf dat op een overtuigende manier zijn visie overbrengt in een filmpje, zorgt ervoor dat dit krachtiger overkomt dan wanneer dit gedaan wordt in een overtuigend geschreven tekst.

Vertrouwen

Een video geeft de bezoeker een kijkje in uw bedrijf en beantwoordt bij voorbaat al eventuele vragen. Het geeft mensen het gevoel dat zij alles van uw bedrijf mogen zien. Video is hierdoor een eerlijke manier om vertrouwen te kweken.

Video is goed voor bedrijfs- en/of productpresentaties

Hoe makkelijk wilt u het uzelf maken. In plaats van pagina’s tekst die uitleggen wat uw bedrijf doet en waar het voor staat, maakt u gebruik van een bedrijfsfilm. Ook voor productdemonstraties zijn video’s uitermate geschikt. Een video met een heldere uitleg is een extra service voor bestaande klanten, en kan eveneens potentiële klanten overtuigen van uw product en/of bedrijf.

Kortom, met een video zegt u meer dan met tekst. Door de combinatie van beeld, geluid, tekst en animatie creëert u duidelijkheid en vertrouwen bij (potentiële) klanten. Bovendien laat u met video zien dat uw bedrijf met de tijd mee gaat, en geeft u de kijker van de video de mogelijkheid om deze te delen. Zo vergroot u de naamsbekendheid van uw bedrijf op een interactieve manier. Stop dus met saaie teksten en foto’s, en go video!

Wilt u ook de ultieme De voordelen van online video voor uw bedrijf?